Alle trafficskills lessen zijn Corona veilig!

Maak je eigen RAP! 2K21 - clip

 

 

 Eervolle vermelding

CBS Eben Haëzer te Benschop

 

Met een mooie rap over de gevaren van de dode hoek, hebben de 18 leerlingen van basisschool Eben Haëzer te Benschop meegedaan aan de rapcontest van de gastles Blind Spot in de provincie Utrecht.

 

 

I.v.m. het corona virus is er besloten dat de prijsuitreiking dit jaar helaas niet zal plaatsvinden.

In plaats daarvan verdienen ze een eervolle vermelding.

Naast de eervolle vermelding hebben de leerlingen een mooie beker in ontvangst mogen nemen en hebben ze genoten van een heerlijk stuk taart.

 

BlindSpot: de rap-les over de dode hoek.

De les van Blindspot over de gevaren van de dode hoek is voor het vierde schooljaar in de provincie Utrecht uitgevoerd. De les is niet alleen leerzaam, maar ook leuk. 

 

Echte rappers

De gastdocenten van TrafficSkills hebben allemaal ook hun sporen verdiend in de rapwereld en zijn erg gemotiveerd om de leerlingen de gevaren van de dodehoek bij te brengen. Door middel van schaalmodellen en technische snufjes laten ze de leerlingen eerst zien en ervaren op welke plek ze het beste zichtbaar zijn voor chauffeurs van vrachtwagens, bussen en vaak enorme landbouwvoertuigen. De leerlingen prenten die kennis in hun geheugen door zelf rond een bestaand refrein de coupletten van een rap te schrijven. Vervolgens kunnen de leerlingen hun eigen rap op film zetten en opsturen voor de rapcontest die aan de les verbonden is.

 

Basisschoolleerlingen hebben de kennis over de gevaren van de dode hoek hard nodig als ze straks alleen en in groepsverband de langere afstanden gaan fietsen van huis naar school en weer terug. Met de rap in hun hoofd en de beweging erbij vergeten ze niet snel meer wat ze moeten doen wanneer een vrachtwagen hun pad kruist.

 

 

Let op:

 

Sommige Rapcontest films zijn groter dan 20 mb.

Clips met bestandsgrotes boven de 20 mb kan je het best versturen via "We Transfer".

 

Via deze site kan je zelfs (gratis!) bestanden tot een maximum van 2 Gig versturen:

 

Maak voor grote bestanden gebruik van

 "We Transfer" en stuur je clip naar david@trafficskills.nl

Wie wordt dit jaar de Winnaar van de "RAP-contest" 2022??

We zijn heel benieuwd!

Voor de rap ga je gebruik maken van 1 van de onderstaande Beats: