Met de interventie op locaties richten we ons op:

winkelend publiek van alle leeftijden

De interventie op locatie bestaat uit 4 onderdelen

 

Introductie

Docent stelt zich voor en legt uit wat deelnemer kan ervaren.

Deelnemers kunnen hun veronderstellingen ten aanzien van mobiel gebruik toetsen aan de hand van een rit op de simulator. Deelnemers rijden in een simulatiesituatie; een veilige geconditioneerde omgeving. Het is voor de deelnemer nu mogelijk om te ontdekken hoe hij of zij met diverse afleidingen in het verkeer omgaat.

 

Rijden met de simulator

Er zijn 10 verschillende rit mogelijkheden met elk aparte opdrachten. Één vaste opdracht is: “typ op de iPhone 6s zo nauwkeurig mogelijk de tekst na die verschijnt in de linker bovenhoek van het beeldscherm. Rijd geen mensen, dieren of dingen aan en kom niet op de stoep of verkeerde weghelft".

Korte rit evaluatie docent /deelnemer

In een korte evaluatie vraagt de docent hoe de deelnemer de opdracht heeft ervaren en of de deelnemer weet hoe vaak en op welk moment eventueel er iets mis ging.

Online rit-evaluatie enquête

Na de korte rit evaluatie vult de deelnemer de online evaluatie in.

 

De “Guiding Principles” en de “Gedragslenzen” vormen de belangrijke basis voor de vraagstelling in deze enquête. 

 

Een groot gedeelte van de leeftijdsgroep buiten de 10 tot 14 vind je het makkelijkst op de locaties van winkelcentra. Uit onze ervaring blijkt dat een interventie bij een vereniging of sportclub moeilijk aansluit bij de beleving van de groep sporters.

Het verschilt sterk met recreatief en/of doelgericht winkelend publiek. Dit verheugt zich eerder op een verrassing en/of nieuwtjes.

Bovendien biedt een winkelcentrum alle gelederen uit de bevolking sneller de kans om aan de interventie deel te nemen of er kennis van te nemen.

Dit is anders dan wanneer een hockeyclub, wakeboardbaan of voetbalclub bezocht wordt.