Speciaal voor de brugklassen hebben we onze vernieuwde Carrousel ontwikkeld.

 

Een erg aantrekkelijk doe-programma.

De lessen worden in klassenverband gegeven door drie docenten met elk hun eigen module. 

 

Leerlingen wisselen "met de bel mee" naar de volgende docent.  Zo kunnen we per dagdeel aan drie klassen, maximaal 90 leerlingen, ons programma aanbieden

 

 

Onze docenten leggen zich vooral toe op de modules

  • Fietsverlichting
  • Fiets en mobiel
  • De dode hoek

(Al onze modules worden hierna nader toegelicht)

 

Als de school andere modules minstens zo belangrijk vinden, dan kunnen die in de 3 modules worden ingepast.

 

Fietsverlichting

Ben je in het donker te zien als je fietst zonder verlichting? Kan een automobilist nog remmen als hij je met een snelheid van 50 km per uur plots voor zich op ziet doemen? Wat is de samenhang tussen de zichtbaarheid van een fietser en de remweg van een auto? We maken gebruik van onze simulator. Let op!: “ Zo zie je een fiets.., zo zie je niets… “.

 

Fiets en mobiel

Je fietst in een virtuele omgeving en krijgt vervolgens de opdracht om een tekstbericht te versturen. Of een nummer van hun favoriete artiest aanzetten, lukt dat ongeschonden? Doe dit maar eens zonder brokken te maken, laat maar eens zien! 

 

Dode hoek

  1. Wat is “de dode hoek” en op welke plek word je het best opgemerkt door een chauffeur van een grote vrachtwagen? Een zeer duidelijke les vanuit het perspectief van de voetganger / fietser. 

 

mogelijk andere actuele / zinvolle onderwerpen:

 

Gordelgebruik

Hier wordt op een ludieke manier aangetoond waarom het belangrijk is een veiligheidsgordel in de auto om te hebben. Leergesprek en films.

 

Alcohol en verkeer

Leergesprek over en simulatie van het dronken zijn in het verkeer. Met behulp van brillen en pionnen.

 

Auto op de kop!

Echt ervaren: Hoe kom je het best uit een autostoel van een auto die op z’n kop ligt? Wat is de veiligste manier om je riem om te hebben? Met onze eigen "trafficskillskooi", zo goed en instructief dat ' ie door anderen al stiekem is nagebouwd!

  

Autorijsimulator

Echt ervaren: Hoe lang is de remweg van een auto die 50 km/per uur rijdt of  80 km/per uur? En als jij dan plotseling oversteekt? Met gebruik van een "real life autosimulator" enig in zijn soort.

 

De modules richten zich op:

  • het vergroten van verkeerskennis en verkeersvaardigheden en op risicoperceptie.
  • het verbeteren van de houding in het verkeer.
  • het nemen van eigen verantwoordelijkheid en het weerbaar maken tegen groepsdruk. 

Zeer diverse werkvormen

Praktijklessen

High-tech simulatieprogramma's

Discussies met nieuw positief gedrag als intentie

Weerbaarheidstrainingen gericht op eigen verantwoordelijkheid

 

Door de grote afwisseling van werkvormen blijven de diverse modules aantrekkelijk en worden leerlingen gestimuleerd om zelf (!) tot oplossingen komen.

 

Voordat de lessen plaatsvinden is er contact met de school om het programma door te spreken. Dan wordt ook geïnventariseerd of er speciale wensen leven. Op die manier kan het programma op maat van de school worden gemaakt.

 

De school wordt gevraagd drie lokalen beschikbaar te stellen, waar alle leerlingen die de lessen volgen, ontvangen kunnen worden. 

 

 

 Een beoordeling van onze Verkeerscarrousel door het landelijk gerenommeerde CROW / KpVV vindt u hier:

 

http://www.crow.nl

 

De school wordt gevraagd drie lokalen beschikbaar te stellen, waar alle leerlingen die de lessen volgen, ontvangen kunnen worden. 

 

De afgelopen twee jaren is de Verkeerscarrousel door gedragswetenschappers geëvalueerd. Ook het komende jaar zal dat het geval zijn. Die evaluaties hebben nu al tot belangrijke aanvullingen geleid: EdComm / Trafficskills gaat het bestaande programma aanvullen met weerbaarheidstrainingen, waarbij leerlingen leren eigen verantwoordelijkheid in hun verkeersgedrag te nemen en niet mee te gaan in wat anderen vinden en doen.